SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR

08.04.2024 53

1-OKULUNUZUN YARI ÖZEL Mİ, ÖZEL Mİ , DEVLET Mİ ?

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Devlet Okuludur. Türü Anaokuludur. 

Milli Eğitim Bakanlığı İçinde "Yarı Özel" tipinde bir okul MEVCUT DEĞİLDİR.

  2-Okulunuz Ücretli mi ?

Evet, Okulumuz ücretli bir okuldur. 

Ücret, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 67. Maddesinin 1. Fıkrası doğrultusunda alınmaktadır.

Ücretler, Valilikler tarafından kurulan komisyonca belirlenir. Özel Anaokullarına nazaran çok daha makul fiyatlıdır.

 

3- Okulunuzda Yemek Var mı ?

Okulumuzda yemekhane mevcuttur. 

Yemek Hizmetinin çocuklara verilebilmesi için Okul Aile Birliğinin velilerden "Beslenme ve Personel Ücreti" adı altında aylık bir ücret toplaması gerekmektedir.

Bu ücret Katkı Payı Valilik tarafından belirlendikten sonra, okulun yapacağı ilk Okul Aile Birliği Toplantısında Gündeme Alınıp Haricen Belirlenecektir.

 

4-Kaç Yaşında Öğrenci Alıyorsunuz ?

Okulumuz Eylül ayı itibari ile 36 ayını doldurmuş çocuklar ile 69 aylık çocukları öğrenci olarak almaktadır. (36-69 ay arasında). 

Öğrencilerin kayıtları önce 5 yaş olan çocukların kaydı ile başlar, sınıflarda yer kalması halinde 4 yaş, gene yer kalması halinde 3 yaş öğrenci kaydı yapılır.

Eylül ayı itibari ile 36 ayını doldurmamış öğrenci kaydı hiç bir şekilde yapılamaz.

Eylül ayı itibari ile 72 ay ve daha büyük olan çocukların kaydı, herhangi bir özel durum (Rapor, engel vb.) yok ise hiç bir şekilde yapılamaz.

 

5- Okul Saatleri Nedir ?

Okulumuz sabahçı grup için 08:00 ile 13:00 arasında

Öğlenci grup için 13:00 ile 18:00 arasında eğitim vermektedir.

Eğer Çocuk Kulübü katılan çocuk olursa, bu öğrenciler 08:00 ile 18:00 arasında okulda olacaktır. Sabah veya Öğlen grubunda Normal okul öncesi eğitim alıp, diğer sürelerde kulüp faaliyetlerine dahil olacaktır.

 

6-Tam Gün Sınıfınız Var mı?

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılında Tam günü sınıfı açılamamıştır.

Çocuk Kulübü (Bilinen adı ile tam gün) gelecek senelerde açılıp açılmayacağı, başvuran veli sayısı, öğrenci yaş ve durumlarına göre karar verilecektir.


7- Çocuğumu Kulübe Nasıl Kayıt Ederim ?

Çocuk Kulübü, Milli Eğitim Bakanlığı Çocuk Kulübü Yönergesi Doğrultusunda açılan katkı payı haricinde ücreti olan bir hizmettir.

Bu ücreti ve diğer sözleşme maddelerini kabul eden ve başvuru yapan veliler arasından okul yönetimince belirlenen kriterleri sağlayan çocuklar çocuk kulübüne kayıt olur.

Ücret Her Yıl Temmuz ve Ocak Ayında Yenilenir.

 

8- Çocuk Kulübünde Hangi Faaliyetler Var ?

Çocuk Kulübü Aktif Eğitim Öğretim döneminde açılamadığından, faaliyetler henüz belirlenememiştir.

Çocuk Kulübü talebi yeterli sayıda olursa, öncelik İngilizce, Jimnastik, Yaratıcı Drama ve Akıl Zeka Oyunları olmak üzere çocukların faydasına olacak faaliyetleri açmak için gerekli çalışmalar yapılacaktır.